Koeling

Airconditioning. Overbodige luxe? Een dure investering? Of een perfecte oplossing?

In Nederland hebben we steeds meer te maken met extreme temperatuurverschillen. Warme zomers zijn de laatste jaren meer regel dan uitzondering. Ze zorgen ervoor dat onze goed geïsoleerde huizen ’s avonds niet of nauwelijks afkoelen. De volgende dag loopt de warmte in huis dan alleen maar op, gecombineerd met een soms hoge luchtvochtigheid. Airconditioning biedt uitkomst en is al lang geen luxe meer, maar steeds meer een noodzaak om een aangenaam binnenklimaat te creëren. Een airconditioner doet meer dan alleen maar koude lucht de ruimte in blazen maar onttrekt warmte en vocht aan de lucht. Daardoor ontstaat een schoon, gezond en aangenaam leef- en werkklimaat.

In één of meerdere vertrekken, koelen of verwarmen, met één apparaat, individueel regelbaar, het is allemaal mogelijk, zonder ingewikkelde verbouwingen en veel hak- of breekwerk. Als u kiest voor airconditioning met een warmtepomp, kunt u behalve koelen ook zeer efficiënt verwarmen. De aan de buitenlucht onttrokken warmte wordt op een hoger temperatuurniveau gebracht en aan de lucht binnen afgegeven. Een zeer efficiënt proces want warmte uit buitenlucht is gratis. Zelfs bij een buitentemperatuur van -10°C kan de warmtepomp nog warmte uit de buitenlucht halen en dat is met name ideaal voor individuele ruimtes die u snel wilt verwarmen. U hoeft dan niet meer de gehele cv-installatie op te stoken om een ruimte op temperatuur te brengen. Zo bespaart u flink op uw energierekening.

Technician servicing heating boiler in a house. Maintenance concept

Wilt u een behaaglijk en gezond woonklimaat?

Hans bekijkt graag met u wat de mogelijkheden in uw woning of bedrijfsruimte zijn en komt met een passende oplossing om een behaaglijk klimaat te creëren.  Zowel in de zomer als in de winter. En, zoals gezegd, airconditioning kan ook financieel voordelig zijn door lagere stookkosten en dus een lagere energierekening.

Ook zonder dat uw hele huis overhoop gehaald moet worden. Laat u gewoon eens informeren. Dat is met één telefoontje of een mailtje snel geregeld

Een echte vakman nodig voor uw koeling?

Neem dan nu contact op met Custers installatietechniek oèt Venlo!