Gas

Gas of geen gas? Wat is wijsheid?

In 2050 moet elk huis van het aardgas af zijn. Dat heeft de overheid als ambitie vastgelegd in het klimaatakkoord. Maar stel dat u nu uw cv-ketel moet vervangen of nadenkt over een nieuwe keuken. Is het dan verstandig om hierop voor te sorteren, of kunt u maar beter nog even wachten? Het hangt er maar net vanaf waar u woont, hoe uw situatie is en wat voor plannen u heeft.

Het is verstandig om bij verbouwplannen alvast rekening te houden met een toekomst zonder aardgas. Om in ieder geval al eens te bekijken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Of wat zinvol is om te doen. Dat kan bijvoorbeeld betekenen om te kiezen voor een inductiekookplaat in de nieuwe keuken of extra isolatie in een aanbouw of dakkapel. Ook een goede optie is de aanleg van vloerverwarming, omdat die makkelijk aangesloten kan worden op een warmtepomp. 

Als de cv-ketel kapot is, of bijna aan het einde van zijn normale levensduur, dan is het ook mogelijk om over te stappen op een warmtepomp in combinatie met een nieuwe cv-ketel. Met zo’n hybride combinatie gaat u niet helemaal van het gas af, maar wel grotendeels.

Aangezien Hans een echte vakman op het gebied van loodgieterswerk is, kan hij ook alle werkzaamheden voor de aanleg en het aan- en afsluiten van gasleidingen voor zijn rekening nemen. Oude leidingen vervangen, lekkages opsporen, leidingen omleggen bij bijvoorbeeld de verbouwing aan een keuken of het verplaatsen van de meterkast, Hans draait er zijn hand niet voor om.

Young master of household maintenance service consulting one of clients while explaining how to use system of water filtration

Plannen of aan het oriënteren? Overleg eerst eens met Hans!

Elke aanpassing is een investering. Een inductiekookplaat is duurder dan een gasfornuis. Maar hoe lang kunt u dat gasfornuis nog blijven gebruiken? Wellicht is het wel zinvol om bij een verbouwing alvast de elektriciteitskabels voor een inductiekookplaat aan te laten leggen. Of om gasleidingen zo aan te passen dat het in een later stadium heel makkelijk is om ze van het gasnet af te sluiten, zonder dat daar weer opnieuw breek- en hakwerk voor nodig is.

Een gasloos verwarmingssysteem is een nog hogere investering, want een hybride warmtepomp is, ook na aftrek van de subsidie die de overheid hiervoor aanbiedt, gemiddeld drie keer zo duur als een cv-ketel.

Heeft u een goed geïsoleerd huis, dan nog is het volledig overgaan op verwarming door een warmtepomp ongeveer zeven keer zo duur als een normale cv-ketel. Maar dan bent u wel klaar voor een gasloze toekomst.

 

Dus, wat is wijsheid? Hans kan u op alle gebied voorzien van een goed advies, gericht op wat u van plan bent, hoe de isolatiestaat van uw huis is en wat uw toekomstplannen zijn. Onafhankelijk van merken, voorkeuren en de staat van uw huidige verwarmingssysteem. Hij zal u ook eerlijk zeggen dat het wellicht verstandig is om nog te wachten met rigoureuze aanpassingen en te kiezen voor een tussenoplossing. Daar heeft u wat aan!

Bel Hans gerust voor een oriënterend gesprek: 06 41 10 59 64. Of stuur hem een mailtje met uw wensen en plannen via info@custersoetvenlo.nl. Dan reageert hij meteen.

Een echte vakman nodig voor uw gas?

Neem dan nu contact op met Custers installatietechniek oèt Venlo!